Toyota Camry Hybrid külső

TOYOTA CAMRY HYBRID

Külső megjelenés

Toyota Camry Hybrid

Az Avensist váltó Camry méreteit tekintve növekedtek. 13,5 cm-rel hosszabb, 3cm-rel szélesebb, illetve 12,5 cm-rel nagyobb tengelytáv jellemzi. A Toyota mérnökeit dicséri, hogy mindezt úgy érték el, hogy közben az autó tömege 80 kg-mal lett kevesebb, ugyanakkor a torziós merevsége 30%-kal javult.

Toyota Camry Hybrid - Toyota Hering

Az új Camry padlólemeze a RAV4-nél használt GA-K lemezre épül, amely elősegíti a széles, alacsony és aerodinamikailag hatékony kialakítást.

A Camry külső formájának megalkotásakor a kinézeten felül az aerodinamika is jelentős szerepet kapott. A motorháztető, a kerékdobok, az első légterelők, az utastér formája, az A oszlop és a visszapillantó tükör közötti rés kialakítása, a teljes borítást kapott fenéklemez mind mind az optimális légáramlást szolgálja. A Camry hátsó része úgy lett megalkotva, hogy megakadályozza, hogy a hátulról áramló levegő légörvényeket keltsen.

Az autó előre MacPherson rugóstagokat, hátra pedig új, kettős keresztlengőkaros felfüggesztést kapott. A rendszert úgy tervezték meg, hogy a kiváló stabilitás, csekély oldaldőlés mellett prémium utazási minőséget biztosítanak, amely túlszárnyalja a versenytársak modelljeit. Az új felfüggesztésekkel együtt az alacsonyabbra helyezett súlypont is hozzájárul a kiváló kanyarodási tulajdonságokhoz.

Az új fejlesztésű, négypontos motorrögzítési rendszernek fontos szerepe van a jármű stabilitásának, a vázszerkezet merevségének növelésében ugyanúgy, mint a motor rezgéseinek csökkentésében.

A legendásan csendes hajtóművének adottságait kiaknázva az új Camry számos olyan zaj- és rezgéscsillapító megoldást alkalmaz, amelyekkel korábban csak luxusjárműveken találkozhattunk. Ilyen például a motorháztető-szigetelés, a fenéklemez jelentős részét bevonó rezgéscsillapító, a padlónál és a tetőlemeznél használt zajszigetelő elem vagy a kerékdob határoló elemei.

Színválaszték

Letölthető dokumentumok

Érdeklődjön akcióinkról, vagy az akár már egy autó vásárlása esetén igénybe vehető flottakedvezményről. Próbálja ki a legendás Camry érzést a szolnoki vagy a jászberényi telephelyünkön egy tesztvezetés során. Márkakereskedéseinkben kollégáink szívesen állnak szolgálatukra.