Toyota Camry Hybrid hajtás

TOYOTA CAMRY HYBRID

Negyedik generációs hibrid hajtás

Toyota Camry motortér

Az új Toyota Camry Hybridbe egy vadonatúj fejlesztésű öntöltő hibrid elektromos hajtás került, ami egy új 2.5 literes benzinmotor és egy elektromos motor kombinációja. Akár 50%-ban tisztán elektromos üzemű, károsanyag-kibocsátás és fogyasztás-mentes közlekedés is elérhető városi használat során, de a kombinált fogyasztás is csak 4,3 l/100km, ami egy 1,6 tonnás autót figyelembe véve igen szép teljesítmény.

Toyota Camry Hybrid hajtás

Csendes működés, magától értendő kezelhetőség, robbanékony teljesítmény és külső feltöltést nem igénylő, elektromos hajtástechnológia. A Camry 2.5 literes Hybrid Dynamic Force hajtásláncában nem fog csalódni. A rendszer kedvező üzemben tartási költségeket kínál, kiemelkedően alacsony üzemanyag-fogyasztással és CO₂-kibocsátással (átlagos CO₂-kibocsátása akár csupán 98 g/km). Az új hajtáslánc legnagyobb rendszerteljesítménye 160 kW/218 lóerő. A Camry Hybrid 8,3 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, végsebessége 180 km/óra.

A forradalmi, 2.5 literes Hybrid Dynamic Force rendszer részét alkotó Atkinson-ciklusú belsőégésű motor termikus hatásfoka 41%, amivel világelső a sorozatgyártott benzinesek között.

A Toyota a kedvezőbb teljesítmény, fogyasztás és károsanyag-kibocsátás érdekében a legfejlettebb technológiát alkalmazza, kezdve a D-4S befecskendezésen, a kétoldali intelligens változó szelepvezérlésen (Dual VVT-i), a villanymotorral működtetett, intelligens változó szelepvezérlésen (VVT-iE) át a lézeres bevonatolású szelepülésekig.

A megújult Toyota Hybrid rendszer (THS II) a menetdinamikai teljesítmény és a takarékosság összhangját nyújtja. A teljesítmény-szabályozó egység (PCU), valamint a különböző módosítások 20%-kal mérsékelték a rendszer energiaveszteségét. A fogaskerekek fogainak polírozott felülete mellett az új fogaskerék-struktúra mérsékli a rezgéseket és az üzemi zajszintet, így a hibrid hajtásrendszer csendesebb, mint valaha. Az öntöltő hibrid rendszer új szekvenciális Shiftmatic technológiájával a vezetőnek lehetősége van a sebesség váltásra a hagyományos hatfokozatú automata sebességváltókat imitáló működéssel. Az autó kapott egy új funkciót, az automatikus gurulásszabályozást (Auto Glide Control – AGC), amelynek akkor van jelentősége, amikor felengedett gázpedállal a piros lámpa felé gurul az autó. Ilyenkor a megszokottnál gyengébb a motorfék hatása. Ha időközben átvált zöldre a lámpa, a kisebb mérvű újragyorsítás hatására kedvezőbb az üzemanyag-fogyasztás.  Az AGC funkció automatikus kikapcsol a fékpedál használatakor vagy lejtő haladásnál, ilyenkor visszatér a fékenergia visszanyerő lassulás. 

Az új fejlesztésű, nagy teljesítményű Ni-MH akkumulátort kisebb méret és tömeg jellemzi. Azáltal, hogy az akkumulátornak csökkent a mérete, a csomagtartóból átkerülhetett az ülések alá, aminek több előnye is van: egyrészt nagyobb lett a csomagtartó, másrészt az autó súlypontja mélyebbre került, ami pedig a menetstabilitást javítja. 

Letölthető dokumentumok

Érdeklődjön akcióinkról, vagy az akár már egy autó vásárlása esetén igénybe vehető flottakedvezményről. Próbálja ki a legendás Camry érzést a szolnoki vagy a jászberényi telephelyünkön egy tesztvezetés során. Márkakereskedéseinkben kollégáink szívesen állnak szolgálatukra.