Toyota Camry Hybrid biztonság

TOYOTA CAMRY HYBRID

A Camryben a legfejlettebb biztonsági rendszerek mellett a komoly figyelmet fordítottak a passzív biztonsági elemekre, mint az ütéselnyelő karosszéria, légzsákok, gyalogosvédelem, fékek. 

Toyota Camry - TSS

Az új Camry Hybrid karosszéria-szerkezetét úgy tervezték meg, hogy hatékonyan nyelje el az elölről, oldalról és hátulról érkező ütéseket, és az ütközési energiát eloszlatva megakadályozza a nagy szilárdságú utascella deformálódását. Frontális ütközésnél a karosszéria a kezdeti ütközési energia nagyobb részét képes elnyelni, valamint hatékonyabban képes eloszlatni. Az újragondolt anyaghasználat és kialakítás lehetővé tette a súlyos oldalirányú ütközések során fellépő erőhatások jelentős mérséklését. A Camry hátsó szerkezetét megerősítették, így fokozva tovább az eleve kiváló utasvédelmi teljesítményét ráfutásos balesetek alkalmával.  

Toyota Camry légzsákok

Az új Camry Hybrid vezető- és utasoldali elülső légzsákokat, vezetőoldali térdlégzsákot, első oldallégzsákokat, valamint az utastér teljes hosszában húzódó függönylégzsákokat kínál. Mind az öt üléshez hárompontos automata biztonsági övek tartoznak. A vezető- és utasoldali biztonsági öveket övelőfeszítővel, valamint överő-határolóval is ellátták.

A Camry mérnökei úgy fejlesztették ki a fékrendszert, hogy a jármű a fékezés során jobban megőrizze a stabilitását, melyet a fékerő optimalizálásával valósítottak meg.  A fékpedál-érzeten is javítottak a szakemberek, így fokozott pedál nyomásra egyre növekvő ellenállás érzékelhető.

2015-ben a Toyota Safety Sense rendszer bevezetése hatalmas előrelépést jelentet a biztonság területén. A technológia célja, hogy az alkalmazott rendszerek használatával elkerüljék, vagy minimálisra csökkentsék az ütközésből adódó károkat. Az új Camryben a Toyota jelenleg legfejlettebb biztonsági rendszer található. Ismerje meg jobban a Toyota Safety Sense rendszert. 

Letölthető dokumentumok

Érdeklődjön akcióinkról, vagy az akár már egy autó vásárlása esetén igénybe vehető flottakedvezményről. Próbálja ki a legendás Camry érzést a szolnoki vagy a jászberényi telephelyünkön egy tesztvezetés során. Márkakereskedéseinkben kollégáink szívesen állnak szolgálatukra.