Toyota Camry Hybrid belső

TOYOTA CAMRY HYBRID

Stílusos belső - kimagasló technológia

Toyota Camry Hybrid műszerfal

Toyota Camry kormány

Az új Camry belső kialakításánál nagy figyelmet fordítottak a funkcionalitás, a minőség és a stílus összhangjára.

A PCU egység méretének és tömegének csökkentésével lehetővé vált az erőátvitel fölötti elhelyezése, ami szintén hozzájárult a motorháztető magasságának mérsékléséhez. Ez, a keskenyebb műszerfal, a vékony kialakítású A-oszlop, valamint az  újonnan kifejlesztett ablaktörlő rendszer – amely „Lo” üzemmódban automatikusan nagyobb felületet töröl – tökéletes kilátást biztosít.

A memória funkcióval ellátott bőrborítású kormánykerék motoros állíthatósága hosszanti irányban 60mm, míg magasságban 40mm. A kormányról működtethető multiinformációs kijelző és vezetéssegítő rendszerek kezelőszervei kézreálló, logikus elrendezésük révén hamar megtanulható, könnyű kezelhetőséget biztosítanak.

Kijelzők

A Human Machine Interface (HMI) rendszer három képernyőt foglal magába: a színes, 10 colos head-up, a 7 colos multiinformációs kijelzőt, és a középkonzolon elhelyezett 8 colos képernyőt, amelyek egymással összhangban mutatják az adatokat.

Toyota Camry Head-Up Display

Head-Up Display

A szélvédő bal alján – a vezető előtti részen – a 10 colos, színes kijelzőjű Head-Up Display (HUD) jeleníthető meg. A sofőrnek le sem kell vennie a szemét az útról, minden fontos információ kivetítődik előtte a szélvédőre. A jobb láthatóság érdekében állítható a kijelző függőleges pozíciója, dőlésszöge, fényereje, illetve a megjelenő információk. A HUD több zónából áll: normál megjelenítési, multiinformációs, illletve alul-felül beavatkozási felület. A normál felület a sebesség és a sebességváltó pozícióját mutatja. A multiinformációs zóna a központi rész bal oldalán helyezkedik el, ami többek között a navigációs jelzéseket, a sebességtartó automata adatait vagy a sávelhagyás figyelmeztetéseit mutatja. A felső beavatkozási sávban a Toyota Safety Sense rendszer üzenetei láthatóak, alul pedig a beérkező telefonhívásokról, a külső hőmérsékletről és az audiorendszer állapotáról kaphatunk tájékoztatást.

Toyota Camry

Multiinformációs kijelző

A műszerfalon az analóg kijelzésű Optitron sebesség- és fordulatszámmérő egységek között került beépítésre a 7 colos TFT muntiinformációs kijelző, amely több nyelven - köztük magyarul is - használható. A kijelző területe tetszés szerint módosítható, átméretezhető, illetve lehetőség van lapozható megjelenítésre is. Az információhalmazban megtalálhatók olyan adatok, mint az üzemanyag-fogyasztás, járműadatok, navigáció, audio információk, beállítások vagy a vezetőtámogató rendszerek kezelése. A fentiek közötti könnyű tájékozódást a kormánykeréken lévő gombok teszik egyszerűvé, kényelmessé.

Toyota Camry középkonzol

Középkonzol kijelző

Az alapfelszereltségnek számító segédvonalas tolatókamera képe a középkonzolon elhelyezett 8 colos, színes, érintőképernyős kijelzőn jelenik meg, melyen keresztül érhető el a Toyota Touch® 2 multimédia rendszer. Külön rendelhető a rendszer Toyota Touch® 2 with Go névre hallgató változata, számos praktikus funkcióval kiegészítve. Ezek között szerepel a teljes térképes navigációs rendszer (hároméves ingyenes térképfrissítéssel), kompatibilis bluetooth-képes telefonokkal kapcsolódva megjeleníti az e-maileket és naptárbejegyzéseket. A hangfelismerés szolgáltatás segítségével akár menet közben szóban is megadhatja a vezető az úti célt, vagy telefonhívást kezdeményezhet. A funkció 17 nyelven használható.

Nanoe technológiás klímaberendezés

Toyota Camry - klímavezérlő a hátsó ülésnél

A Toyota Camryben az opciós háromzónás klímaberendezés biztosítja, hogy nemcsak a vezető és az anyósülésen utazók állíthatják egymástól függetlenül a számukra megfelelő hőfokot, hanem a hátsó ülésen utazók is. Az elektromos klímakompresszor működési elve következtében a klíma még akkor is üzemel, amikor a belső égésű motor nem dolgozik.

A nanoe™ technológiás klímaberendezés 5-20nm méretű vízmolekulába csomagolt, negatív töltésű ionokat (nanoe™ részecskéket) juttat az autó belsejébe. A részecskék páratartalma ezerszerese a hagyományos ionokénak, valamint enyhén savas tulajdonságúak, ami kellemesen hidratálja a hajat és a bőrt is.

JBL hangrendszer

A kimondottan a Toyota Camry-hez hangolt opcionálisan rendelhető JBL audiorendszer a 9 hangszórón keresztül leadott nagy teljesítményt mérsékelt energiafelvétellel valósítja meg. A kiemelkedő hangzás érdekében a tömörített fájlokban elveszett adatokat az eredetihez közeli állapotba állítja vissza a „Clari-Fi” technológia.

Belső tér

A Camry ülései igazodnak az autó stílusához. Az alacsonyabb, sportosabb küllem a sofőr üléspozíciójában is megjelenik. A bal első ülés úgy lett kifejlesztve – a különböző vastagságú uretán rétegek, rugók alkalmazásával –, hogy határozott megtámasztást, oldaltartást nyújtson, de ugyanakkor pihentető is legyen. Az első ülés 260mm-es hosszirányú állíthatósága garantálja az optimális üléshelyzet beállítását. Ahogy az elől, úgy a hátul utazóknak sem lehet panaszuk a kényelemre, hatalmas lábtér áll a rendelkezésükre. Az ülések vagy 60:40, vagy – magasabb felszereltségnél –  40:20:40 arányban osztottak. Utóbbinál a lehajtható kartámaszról vezérelhető a háttámla dőlésszögének motoros állítása, az audiorendszer, a hátsó szélvédő motoros állítású árnyékolója és a légkondicionáló. A kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés alkalmazásával több hely marad a csomagtérben, így az új Camry Hybrid csomagtartója 500, illetve 540 literes a 60:40 arányban osztott támlájú kivitel javára. A csomagtartó mérete tovább növelhető a hátsó üléstámlák előre döntésével, amit az autó mögött állva egy fogantyú meghúzásával lehet kivitelezni. A vásárlók bőr vagy szövet kárpitozás között választhatnak. A belső színvilág szintén kétféle variációt nyújt: bézs (bőr), sötétszürke szőnyeggel és a műszerfal felső részénél kétféle árnyalatú bézzsel; valamint fekete (szövet vagy bőr).

A tágas utastér belső felületét a kiváló minőségű, kellemes tapintású, alápárnázott bőr, az elegáns fa díszlécek vagy újonnan kifejlesztett szaténkróm dekoráció összhangja jellemzi. Elérhető a szintén új Tigrisszem dekoráció is: ennek mintája, mélysége és fényessége a látószög függvényében változik.

Toyota Camry váltó

A váltókar előtt kapott helyett a vezeték nélküli mobiltelefon-töltő, amely a WPC ’Qi’ vezeték nélküli töltőnormával kompatibilis készülékeket képes feltölteni. A váltókar mögött, a méretes tárolóval rendelkező kartámasz előtti kapcsolók segítségével választhatja ki a megfelelő üzemmódot (ECO, NORMAL és SPORT) a vezető.  Mindhárom üzemmód használható a külön aktiválható tisztán elektromos (EV) üzemben.

Lenyűgöző kormánymű

Az új Camry Hybrid kormányművét úgy alakították ki, hogy jobb kormányérzet mellett fokozott kényelmet biztosítson, kedvezőbb ergonómiája révén pedig kevésbé fárassza a vezetőt. A párhuzamosan beépített villanymotorral szerelt kormányművet alkalmazó, új elektromos szervokormány (EPS) járműsebesség-függő rásegítést nyújt. A négyirányú motoros állítással és memóriafunkcióval ellátott kormányoszlop nagy állítási tartománya által minden vezető megtalálja a neki legmegfelelőbb kormánybeállítást. A kormánykerék karimájának keresztmetszete és keménysége a sportos vonalat erősíti.

Letölthető dokumentumok

Érdeklődjön akcióinkról, vagy az akár már egy autó vásárlása esetén igénybe vehető flottakedvezményről. Próbálja ki a legendás Camry érzést a szolnoki vagy a jászberényi telephelyünkön egy tesztvezetés során. Márkakereskedéseinkben kollégáink szívesen állnak szolgálatukra.